Zorgverzekeraars

ProFysio is een contractvrije praktijk.

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen contracten met de zorgverzekeraars aan te gaan. De politiek heeft besloten dat er marktwerking in de gezondheidszorg moet zijn. Voor de fysiotherapeuten betekent dit dat zij met de vele zorgverzekeraars contracten kunnen afsluiten. Contracten afsluiten houdt in dat de zorgverzekeraar de positie inneemt van de behandelende fysiotherapeut en veel (te veel) zaken bepaalt.

In de aangeboden contracten geven de zorgverzekeraars ons inziens niet de vergoeding en de ruimte om de kwaliteit te leveren die een fysiotherapeut voor ogen heeft. Onderhandelen over de inhoud is niet mogelijk.

Voor ProFysio betekent het contractvrij werken geen knellende regelgeving en bureaucratische administratie. En voor u de behandeling die past bij uw klacht.

Het beste advies dat wij u mee kunnen geven bij de vraag welke verzekering bij u past is  om een Restitutiepolis (Basis- én Aanvullend pakket!) te overwegen.

U kunt elk jaar per 1 januari van zorgverzekeraar wisselen. Indien u hierbij hulp of advies nodig heeft kunt u met ons een afspraak maken om hier samen naar te kijken. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Verwijzing

In de meeste gevallen is een verwijzing voor fysiotherapie niet nodig. Het blijft echter verstandig om altijd bij uw zorgverzekeraar te informeren wat de regels zijn bij een contractvrije praktijk omdat een enkele zorgverzekeraar hier wel om vraagt.

Indien het om een ‘chronische’ klacht gaat heeft u altijd een verwijzing nodig.

ProFysio is niet verantwoordelijk voor het wel of niet of gedeeltelijk vergoeden van uw behandelingen. Dit is een individuele overeenkomst tussen u en de zorgverzekeraar.